Wanneer er dingen in je woning zijn waar je niet blij mee bent, zijn er grofweg drie dingen die je kunt doen: accepteren, verhuizen of verbouwen. Welke keuze je maakt, dat hangt natuurlijk van veel factoren af. Gaat het om iets kleins, een onhandig raampje of een tuin die je liever een metertje groter zag, dan is accepteren vaak niet zo moeilijk; je kunt nu eenmaal niet alles hebben. Andere zaken, zoals de kleur van je kozijnen of je keuken, die kun je weer makkelijk aanpassen, als ze je niet bevallen. Maar gaat het bijvoorbeeld om de toegankelijkheid van je woning, dan gaat het om meer dan iets dat je niet bevalt. Het gaat om iets essentieels, waarbij accepteren dat het niet anders is vaak simpelweg geen haalbare keuze is.

Sommige zaken kun je best accepteren

Zijn er dingetjes in huis die je niet helemaal perfect vindt? Die je eigenlijk liever net een beetje anders had gehad. Welkom bij de club. Bijna niemand is namelijk 100% tevreden met zijn of haar woning. Er is altijd wel iets dat je liever net wat anders had gezien, net wat groter, een andere kleur, een net wat andere indeling of een net wat andere ligging, bijvoorbeeld. De meeste mensen accepteren dit. We leven nu eenmaal niet in een ideale wereld, onze levens zijn niet perfect, en in veel gevallen geldt dat het echt perfecte huis, het huis van je dromen, niet te betalen is. Dat is ook niet erg. Je kunt ook prima wonen in een goed, maar net niet perfect, huis. Zo blijft er wat te wensen over, toch?

Soms is accepteren geen optie

Waar je een net wat te kleine tuin of een raampje op een rare plek best kunt accepteren, en je aan andere zaken makkelijk zelf iets kunt doen, als ze je echt storen, is er natuurlijk ook de mogelijkheid dat je tegen zaken aanloopt die simpelweg aangepakt moeten worden. Ben je wat slechter ter been, dan is accepteren dat er een trap aanwezig is in huis nu eenmaal makkelijker gezegd dan gedaan.

Als accepteren als optie wegvalt, blijven alleen verhuizen of verbouwen over. Nu hoeft dat in het geval van een trap geen grote verbouwing te zijn, al klinkt dat misschien vreemd. Het simpelweg plaatsen van een traplift op je bestaande trap kan het probleem volledig oplossen. Hier vind je meer informatie: https://handicare-trapliften.nl/. Is het niet alleen de trap, maar heb je bijvoorbeeld ook problemen met de drempels, of is je huis van buitenaf niet goed toegankelijk, dan kan het een ander verhaal worden. In dat geval is de enige resterende optie toch vaak verhuizen naar een woning die beter bij je mogelijkheden past.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen