Het is geen geheim dat patio’s de perfecte plek kunnen zijn om te ontspannen en te genieten van het buitenleven. Maar wat veel mensen niet beseffen, is dat patio’s ook heel stijlvol en verfijnd kunnen zijn. Met de juiste meubels en inrichting kom je al een heel eind. We geven je een aantal tips!

Kies voor de juiste meubels

Een belangrijk aspect van het inrichten van je patio is het kiezen van de juiste meubels. Kies voor stevige en duurzame materialen van tuinmeubelshop die bestand zijn tegen weer en wind. Hout is een populair materiaal voor patio-meubels, maar er zijn ook veel andere opties, zoals wicker of aluminium. Als je kiest voor hout, vergeet dan niet om het regelmatig te behandelen met een waterdichte sealer om roest en verrotting te voorkomen.

Verschillende zithoekjes

Een andere tip is om je patio in te richten met verschillende zithoekjes. Dit geeft je de kans om verschillende activiteiten te doen, zoals een serie kijken op je tablet, lezen, of gewoon gezellig bijkletsen met vrienden. Een tuintafel rond zorgt ervoor dat je voldoende zitmogelijkheden hebt. Denk ook aan een tuintafel met stoelen voor als je iets meer ruimte nodig hebt, of als je buiten wilt eten (zorg wel voor zachte kussens). Een picknicktafel is ook altijd een erg leuke aanwinst en je hebt ze zelfs in klein formaat voor de kinderen.

Decoreer met planten

Vergeet de planten niet! Planten zorgen niet alleen voor een mooie aankleding, maar doen ook wonderen voor de sfeer. Kies voor overhangende planten als je een kleine patio hebt, of voor een mooie grote plant in een pot als je iets meer ruimte hebt. Vergeet niet om de planten regelmatig water te geven en te beschermen tegen vorst in de winter. Ook bloemen zijn natuurlijk een mooie en gezellige aanwinst.

Accessoires voor de aankleding

Als je je patio hebt ingericht met de perfecte meubels en planten, is het tijd voor de accessoires. Kies voor sfeervolle verlichting, zoals kaarsen of lampjes en leg een paar leuke kussens en warme plaids neer. Een vuurkorf of haard is ook een geweldige toevoeging voor een gezellige sfeer. Zorg wel dat deze op een veilige plek staat en dat je hem altijd goed uitmaakt als de dag/avond weer voorbij is. 

Buitenkeuken met barbecue

Als je van koken houdt, overweeg dan om een buitenkeuken te maken of een barbecue aan te schaffen. Dit geeft je de kans om heerlijke maaltijden te maken in de buitenlucht, en je hoeft je geen zorgen te maken over luchtjes in huis. Leuk voor tijdens verjaardagen of andere feestelijkheden. 

Moestuin

Als je van tuinieren houdt, overweeg dan om een moestuin aan te leggen. Dit geeft je niet alleen de kans om mooie groenten en fruit te kweken, maar je hebt ook een prachtige aankleding voor je patio. Je kunt je groenten en fruit ook gebruiken om heerlijke maaltijden te maken. Ook erg leuk om samen met kinderen te doen. Zo leren ze waar eten vandaan komt, hoe je voor plantjes moet zorgen én wat je er uiteindelijk mee kunt maken in de keuken.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen