Het is vaak een verstandige keuze om te gaan voor een carport in plaats van een garage. Een carport neemt over het algemeen minder ruimte in beslag en vaak kun je een carport bouwen zonder dat je hier een vergunning voor nodig hebt. Het is een flexibel gebouw met veel mogelijkheden. Toch zijn er een aantal standaard dingen waar je altijd aan moet denken. Dit zijn ze.

De structuur

Het belangrijkste is om een structuur te kiezen. Hoeveel muren, welk soort dak, het valt allemaal samen met de basisstructuur van je carport. Zorg ervoor dat de structuur volledig op orde is en er bij het plaatsen van de structuur goed na is gedacht over wat er verder gebouwd wordt. Ga altijd voor duurzame, sterke materialen.

Het dak

Dan komen we aan bij hetgeen waar het allemaal om draait. Het dak van de carport. Je bouwt natuurlijk een carport om je auto te beschermen tegen regen en andere neerslag. Het dak is daarom misschien wel het belangrijkste deel na de structuur van de carport. Goede dakbedekking kiezen is gelukkig niet lastig in deze tijd. Er zijn veel goede goedkope soorten dakbedekking zoals EPDM, bitumen en PVC. Zorg ook dat het dak met een goede daktrim is afgewerkt.

De vergunning

Het is bijna nooit nodig maar het is zeker wel een goed idee om het even te checken of je een vergunning nodig hebt voor de bouw van je carport. De regels kunnen per gemeente verschillen en ook ligt het aan de constructie die je neer wilt zetten of er een vergunning nodig is voor de bouw. De vuistregel is echter dat voor gebouwen met minder dan 4 muren geen vergunning nodig is.

De muur / de muren

De volgende overweging is hoeveel muren te bouwen. Kies je voor een carport met alleen een muur aan de achterkant, een carport met drie muren of misschien wel eentje met helemaal geen muren? Het is goed om de voor- en nadelen af te wegen en alle opties te overwegen. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor inklapbare deuren. Let wel: ook inklapbare muren tellen als muren. Je kunt dus geen caport met 4 inklapbare muren zonder vergunning bouwen.

De inrichting

Als laatste is het goed om na te denken hoe je de carport in wil richten. Dit voornamelijk om er zeker te van te zijn dat je de carport groot genoeg bouwt en ruimte hebt voor alles wat je in de carport kwijt wil. Maar ook kan het helpen om op het budget te letten. Tenslotte is het belangrijk bij het kiezen van het aantal muren. Om bepaalde dingen van de inrichten te beschermen zul je soms meer muren moeten plaatsen.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen