Als je op zoek bent naar een manier om een randje aan je interieur toe te voegen, dan kun je industriële meubels overwegen. Deze populaire ontwerpstijl haalt zijn inspiratie uit antieke fabrieken en industriële gebouwen, wat resulteert in een uitstraling die zowel uniek als tijdloos is. Maar hoe bereik je deze look zonder dat je huis koud en onpersoonlijk aanvoelt?

Lees verder voor onze toptips.

Kies de juiste stukken

De sleutel tot een industriële stijl is het kiezen van de juiste stukken. Als het gaat om meubels, zoek dan stukken die gemaakt zijn van ruwe of hergebruikte materialen. Denk aan metalen frames, leren bekleding en stenen of betonnen accenten. Voor een extra vleugje authenticiteit kies je stukken die goed gebruikt zijn of die zichtbare tekenen van ouderdom en slijtage hebben. Dit kunnen vintage vondsten zijn die je in antiekwinkels of op vlooienmarkten hebt gekocht, of het kunnen nieuwe stukken zijn die zo zijn bewerkt dat het lijkt alsof ze al jaren meegaan.

Een industriële meubelset van Houtmijn is een perfect voorbeeld van deze stijl. Gemaakt van duurzaam materiaal hebben deze sets alle juiste elementen om je ruimte een industriële uitstraling te geven.

Gebruik natuurlijke materialen

De perfecte industriële look bereiken kan gemakkelijker gezegd dan gedaan zijn. Een manier om die strakke look te bereiken is door natuurlijke materialen in je inrichting te verwerken. Denk aan houten vloeren, stenen aanrechten en katoenen vloerkleden. Deze elementen voegen textuur en diepte toe aan je ruimte zonder deze te overweldigen. En het beste van alles is dat het inherent natuurlijke, rustieke materialen zijn die de harde randen van je industrieel-chique inrichting helpen verzachten. Dus als je op zoek bent naar een vleugje industrial chic in je huis, vergeet dan niet wat natuurlijke materialen in het geheel op te nemen.

Creëer contrasten

Een ander belangrijk element van de industriële stijl is contrast. Dit kun je bereiken door verschillende texturen en materialen met elkaar te combineren, zoals ruwe en gladde oppervlakken of glanzende en matte afwerkingen. Je kunt ook contrast creëren door kleur. Door lichte en donkere tinten te combineren kun je diepte en belangstelling aan je ruimte geven. En wees niet bang om te experimenteren met gedurfde accentkleuren – die kunnen je industriële ruimte echt tot leven brengen.

Voeg interessante accenten toe

Geen enkele kamer is compleet zonder een paar zorgvuldig gekozen accessoires. Het perfecte accent kan het verschil maken in je inrichting. Weet je niet zeker voor welke stijl je gaat? Geen probleem! We hebben een paar suggesties. Denk voor een industriële stijl aan metalen lampen, muurkunst en vintage borden of posters. Deze stukken helpen je kamer een authentiek fabrieksgevoel te geven. Zorg ervoor dat je het niet overdrijft – het gaat erom de juiste balans te vinden tussen functie en stijl. Ga je voor een meer traditionele look, probeer dan een paar antieke boeken of een mooie vaas toe te voegen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Conclusie

Als je op zoek bent naar een manier om wat persoonlijkheid aan je huis toe te voegen, dan is de industriële stijl misschien precies wat je zoekt. Met zijn mix van ruwe materialen, felle contrasten en interessante accenten is deze ontwerpstijl zowel uniek als stijlvol. En het mooiste van alles is dat hij verrassend eenvoudig te realiseren is! Volg onze bovenstaande tips en je bent op weg naar een industriële ruimte waar je graag tijd doorbrengt.

Bedankt voor het lezen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen