Nachtrust is belangrijk om goed te functioneren overdag. Een matras dat bij jouw lichaam past, kan hierbij bijdragen. Wanneer je op zoek bent naar een nieuw matras kom je waarschijnlijk veel verschillende soorten tegen. De dikte en de grootte van een matras kan verschillen, maar ook het materiaal waarvan een matras is gemaakt. Pocket matrassen en koudschuim matrassen zijn tegenwoordig erg populair. De matrassen verschillen van materiaal, maar het slaapcomfort dat de matrassen bieden komen erg overeen. Welk matras past het beste bij jou?  

Eigenschappen van pocketvering matrassen

Pocketvering matrassen bevatten zakjes (pockets) gevuld met stalen veertjes. Ieder veertje is uitzonderlijk verpakt en kan zich daardoor aanpassen aan de druk die hierop wordt uitgeoefend. Het ligt comfortabel en biedt een goede ondersteuning voor je lichaam. Door de open structuur ventileert het bed goed en het voert vocht af. Als een pocketvering matras goed wordt onderhouden, is de levensduur gemiddeld 8 à 10 jaar. 

Omdat het ventilerende vermogen van dit matras erg goed is, is het bijkomende nadeel wel dat pocketvering matrassen minder geschikt zijn voor mensen die het snel koud hebben. Een pocketmatras is ook niet erg geschikt voor mensen met allergieën.  

Eigenschappen van koudschuim matrassen

Koudschuim zorgt voor een veerkrachtig en ventilerend bed. Het koudschuim is zeer elastisch en wordt daardoor als zeer comfortabel ervaren. Dit soort wordt ook wel als meest luxe schuim gezien. Deze matrassen gaan lang mee: gemiddeld zeker 12 jaar. Koudschuim matrassen worden vaak gebruikt in ziekenhuizen. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en hebben minder kuilvorming. Een koudschuim matras ventileert en neemt vocht op. Het vocht zinkt makkelijk door het matras heen, waardoor iemand die zweet geen last krijg van een klam matras. 

Nadeel van koudschuim matrassen is wel dat de matrassen redelijk dik en zwaar zijn. Hierdoor is het minder gemakkelijk te verplaatsen. koudschuim matrassen hebben, net als pocketvering matrassen, een hoog ventilerend vermogen, waardoor het in de winter soms als minder prettig wordt ervaren. Het matras kan dan koel aanvoelen. 

Pocketvering matras of koudschuim matras aanschaffen? 

De voordelen van een pocketveer matrassen zijn de veerkracht, ondersteuning het comfort. Deze matrassen hebben een hoog ventilerend vermogen. Een koudschuim matras biedt ook veel comfort en ondersteuning en blijft koel door goede ventilatie. Dit matras werkt beter dan een pocketvering matras als je last hebt van allergieën. Uiteindelijk is de keuze tussen een pocketvering matras of een koudschuim matras voor iedereen anders en zul je zelf moeten ondervinden welke matras het beste bij jou past.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen