Er is niets zo vervelend als ongedierte in huis aantreffen. Het geeft je een vervelend gevoel, ze maken schade aan je interieur en kleding. En ze kunnen allerlei ziektes meebrengen die ook schadelijk zijn voor mensen. Je wilt het liefst het ongedierte kwijt, maar hoe pak je dat aan? 

Welk ongedierte komt vaak voor in huis?

In Nederland kennen we verschillende vormen van ongedierte in huis. De meest bekende en meest voorkomende zijn muizen, mieren, vliegen, wespen, vlooien, zilvervisjes, bedwantsen, houtworm en kakkerlakken. Allemaal dieren die je liever niet in je huis aantreft. 

Ongedierte bestrijden

Hoe raak je ongedierte kwijt in huis? Dat verschilt per type dier. Zo kun je de bestrijding van een zilvervisje niet vergelijken met die van een muis. Als het gaat om een enkel dier, dan kun je vaak zelf het ongedierte bestrijden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er geen eten open en bloot in huis ligt. Dat prullenbakken dicht zijn en dat kruimels opgeruimd zijn. Probeer verder vocht te voorkomen in huis en ventileer je huis regelmatig. Kijk ook of je kieren of gaten ziet waardoor ongedierte naar binnen kan komen. Als je die vindt, dicht deze dan meteen.

Professionele hulp

Kwam je te laat tot de ontdekking dat je last hebt van ongedierte? En is het inmiddels uitgegroeid tot een plaag? Dan wordt het tijd om professionele hulp in te schakelen. Een professionele ongediertebestrijder heeft snel de bron ontdekt en kan op een veilige en effectieve manier de ongedierteplaag verwijderen uit je huis. Daarnaast helpt een professionele ongediertebestrijder je ook met preventieve tips om een nieuwe plaag te voorkomen. 

Houtworm

Hoewel je veel zelf kan doen in de strijd tegen ongedierte, kun je niet alle dieren zelf bestrijden. Vooral houtworm is een lastig om zelf uit te roeien. De materialen die ingezet worden om houtworm te behandelen zijn brandgevaarlijk. Als leek kun je deze dus beter niet gebruiken in combinatie met hout. Het is daarom slim om hier direct een specialist voor in te schakelen.

Hoe weet je of je houtworm hebt? 

Doordat er ronde of ovale gaatjes in je hout zichtbaar zijn. Houtworm eet zich als het ware een weg door je houten meubels en balken. Hierdoor ontstaan tunnels die je houtwerk verzwakken met instorting tot mogelijk gevolg. Laat daarom direct een specialist komen als je houtworm opmerkt in huis. Deze doet na een uitgebreide inspectie, de houtworm meteen bestrijden. Dit bestrijdingsmiddel werkt nog vijf jaar door, dus de komende jaren zou je geen last meer moeten hebben van houtworm.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen