Het is slim om je voorraadkast lekker vol te hebben staan. Zo heb je altijd iets in huis, mocht je eens niet toekomen aan boodschappen doen bijvoorbeeld. Maar wat zijn nu de belangrijkste spullen voor de voorraadkast? In elk huishouden ziet dit er natuurlijk weer een beetje anders uit, maar hier kun je in ieder geval aan denken!

Koffie

Een goede start van de dag? Daar is koffie bij nodig! Daarom is een voorraadje meer dan welkom. Je kunt het best lang bewaren, wat wel zo praktisch is. Houd een goede koffie aanbieding in de gaten, om er ook nog eens op te kunnen besparen. En denk na over de koffiesoort die in huis haalt: van gemalen koffie tot koffiebonen, van espresso tot filterkoffie. De keuze is reuze.

Frisdrank

Het kan af en toe zo lekker zijn: een glaasje frisdrank. En ook voor bijvoorbeeld feestjes is de kans groot dat je het nodig hebt. Daarom kun je altijd een paar flessen in je voorraadkast hebben staan, van cola bijvoorbeeld.

Pasta

Even snel avondeten op tafel zetten, zonder naar de supermarkt te hoeven gaan? Je kunt bijvoorbeeld een pasta maken! Als je de pasta al in huis hebt, zoals spaghetti, hoef je verder alleen nog wat restjes toe te voegen. En je kunt het heel lang bewaren, aangezien het gedroogd is.

Rijst

Naast pasta denken we aan rijst. Nog zo’n must-have bij de bereiding van het avondmaal! Misschien vind je het zelfs lekkerder dan pasta, maar dat is natuurlijk helemaal aan jou om vast te stellen. Het is in ieder geval nog zo’n goed voorbeeld van een gedroogd product dat lang meegaat.

Meel

Van pizzadeeg maken tot een taart bakken: meel komt bij veel keukenavonturen van pas. Ook dit kun je een flinke tijd bewaren, zeker als je de verpakking goed afgesloten houdt. Stop het in een glazen pot bijvoorbeeld!

Suiker

Voor bakken, in de koffie of bij het koken: ook suiker is multifunctioneel. Je zult zien dat je vanzelf recepten tegenkomt waarbij je wat suiker nodig hebt. Geef het daarom een vast plekje in de voorraadkast.

Bonen, groenten en fruit in blik

Kikkererwten, zwarte bonen, sperziebonen en ananas: het is er allemaal in blik te vinden. En dit zijn nog maar een paar voorbeelden! Het is slim om altijd een voorraadje van bonen, groenten en fruit in blik in huis te hebben. Ook dit kun je er altijd weer bij pakken, bijvoorbeeld als de verse groente in je koelkast op is, maar je ook geen tijd hebt om iets nieuws te halen. Lekker makkelijk!

Olie

Kook je vaak met olie, zoals olijfolie of zonnebloemolie? Ook hier kun je een voorraadje van hebben staan. Er gebeurt immers toch niets mee. En je zult niet de eerste zijn die er pas bij het koken achter komt dat de olie bij het aanrecht op is.

Gedroogde kruiden

Aan gedroogde kruiden heb je altijd iets, zoals tijm of dille. Haal verschillende potjes in huis. We sluiten af met peper en zout: hoort ook wel ongeveer thuis in dit straatje, en is onmisbaar in de keuken!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen