De energieprijzen zijn momenteel hoger als ooit tevoren. Een grote oorzaak hiervan is de inflatie die erg toeneemt, alles wordt duurder. Hoewel je helaas weinig tot niks tegen de energieprijzen kunt doen, kun je er wel voor zorgen dat je minder energie verbruikt. Hierdoor ben je ten eerste bewust en duurzaam bezig, maar ga je dit uiteraard ook terugzien in je energierekeningen. Om energie te besparen kun je diverse stappen ondernemen. In deze tekst gaan we het hebben over het isoleren van je ramen en wat dit tot gevolgen heeft.

Waarom is het isoleren van je ramen zo belangrijk?

Naast het feit dat je uiteraard geld zult besparen op lange termijn wanneer je goed geïsoleerde ramen hebt, zijn er nog veel belangrijke redenen waarom je je ramen zou moeten isoleren. Zo zijn ramen die niet geïsoleerd zijn echt een zwakke schakel in huis. Dit zorgt er namelijk voor dat er koude tocht naar binnen komt, en warme lucht dus niet binnen kan blijven. Dit kan vervolgens zorgen voor een oncomfortabele leefomgeving wat natuurlijk niet als fijn zou worden ervaren. Ook zul je met geïsoleerde ramen minder last hebben van geluid dat van buiten komt waardoor je je beter kunt concentreren op bijvoorbeeld je werk, of simpelweg lekkerder kunt slapen.

Ramen isoleren met voorzetramen van plexiglas

Er zijn een hoop diverse manieren waarop jij je ramen kunt isoleren. Een van de effectievere manieren is hierin door voorzetramen van plexiglas te gebruiken. Dit is een duurzaam, lichtgewicht en transparant kunststofsoort waardoor het optimaal isoleert. Plexiglas neemt naast het feit dat het dus voor een goede isolatie zorgt, nog een heleboel voordelen met zich mee. Zo isoleert plexiglas niet alleen de koude en warme lucht, maar zorgt ook voor geluidsisolatie. Hierdoor wordt geluid van buitenaf verminderd waardoor je meer rust en stilte zult ervaren in huis. Ook blokkeert plexiglas schadelijke uv-stralen. Het resultaat hiervan is dat je meubels, vloerbedekking en gordijnen beschermd worden tegen beschadigingen en verkleuring van de zon. 

Kan ik een voorzetraam van plexiglas zelf plaatsen?

Het antwoordt is heel simpel, ja. Je kunt helemaal zelf je ramen isoleren met voorzetramen van plexiglas. Voorzetramen zijn erg eenvoudig te installeren en kun je voor het originele raam plaatsen. Wanneer je hier niet zoveel verstand van hebt, of het simpelweg nog nooit hebt gedaan, zijn er een heleboel instructiefilmpjes te vinden op het internet waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je dit het beste kunt aanpakken. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen