Ben jij gezegend met een tuin bij jouw woning? Heb je de mogelijkheid om op jouw eigen stukje grond van de buitenlucht te genieten? Dan is het wel zo plezierig als jouw tuin er mooi uitziet. Maar het vormgeven van een tuin blijkt vaak lastiger dan gedacht. Want voor welke planten kun je het beste kiezen? Het plantenaanbod is groot en divers. Zo kan eenieder zijn of haar tuin van mooi en passend groen voorzien. 

Compleet borderpakket met diverse vaste planten

Het planten van groen in je tuin lijkt op het eerste gezicht wellicht eenvoudig. Maar in de praktijk blijkt dit uiteindelijk toch vaak wat lastiger. Want welke planten kun je het beste bij elkaar zetten in een border? Hoe weet je zeker dat een plant de andere planten niet wegdrukt? En hoe zit het met de zonbehoefte van een bepaalde plant? Het samenstellen van compleet geheel aan borderplanten blijkt vaak moeilijk. Het is daarom mogelijk om een borderpakket aan te schaffen. Dit complete borderpakket bestaat uit diverse vaste planten die mooi bij elkaar passen. De verkrijgbare borderpakketten zijn met grote zorgvuldigheid op basis van kennis samengesteld. Met de aanschaf van een borderpakket is het aankleden van jouw tuin dus ineens simpel en leuk! 

Bodembedekkermat als preventiemiddel tegen onkruid

Een mooie groene tuin met veel planten zorgt voor veel biodiversiteit. Je kunt zo optimaal genieten van het buitenleven. Maar een tuin heeft ook onderhoud nodig. En dat is iets dat veel mensen niet zien zitten. Gelukkig kun jij de hoeveelheid onkruid in je tuin relatief eenvoudig terugdringen. Hoe je dit doet? Door bodembedekkers aan te schaffen! Een bodembedekker is zoals de terminologie al doet vermoeden een plant die de bodem bedekt. Een bodembedekkermat zorgt ervoor dat het geheel er mooi groen uitziet. Tegelijkertijd zorgen de plantjes ervoor dat er geen plek is voor onkruid. De bodembedekker is dus in iedere tuin onmisbaar.

Groen voor op het dak

Een groene tuin met veel planten optimaliseert de biodiversiteit rondom jouw woning. Dit is leuk en tevens goed voor het milieu. Ben jij iemand die graag bezig is met duurzaamheid? Dan kan het ook heel interessant zijn om jouw dak groen te maken, letterlijk en figuurlijk. Je kunt tegenwoordig jouw woning voorzien van een sedumdak. Je zorgt er hiermee voor dat de biodiversiteit rondom jouw woning nog verder toeneemt. En bovendien optimaliseer je jouw wooncomfort. De groene daken zorgen namelijk voor een optimale isolatie. Dit is aangenaam voor jouw wooncomfort en bovendien gunstig voor jouw energierekening. Een groen dak is dus met recht een duurzame investering te noemen. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen